Herbata zielona Genmaicha
Prażone ziarna ryżu nadają naparowi orzechowego i aromatycznego zapachu oraz równoważą cierpkość zielonej herbaty. Połączenie to działa kojąco i wprowadza w stan relaksu. Genmaicha ma niską zawartość kofeiny, dlatego też jest to idealna herbata do picia przez cały dzień. Każda wypita zaś filiżanka zapewnia wiele imponujących korzyści zdrowotnych.
Bardzo często podawana jest w restauracjach sushi.
#5 POWODÓW DLA KTÓRYCH WARTO PIĆ GENMAICHĘ:
- REGULUJE CUKIER WE KRWI,
- OBNIŻA RYZYKO RAKA I CHOROBY SERCA,
- POPRAWIA HIGIENĘ JAMY USTNEJ (zabija bakterie powodujące próchnicę oraz niweluje nieświeży oddech),
- REGULUJE HORMONY TARCZYCZY I USUWA TOKSYNY,
- POMAGA W RELAKSACJI I KONCENTRACJI.
Sposób i czas parzenia: 1-1,5 łyżeczki herbaty na szklankę parzyć przez 2- 3 min. w wodzie o temp. 80 °C. Można zaparzać 2-3 krotnie.