Konfitura pomarańczowa o obniżonej zawartości cukru
JAK WYKORZYSTYWAĆ KONFITURĘ POMARAŃCZOWĄ?
Konfitura pomarańczowa to obowiązkowy element śniadań kontynentalnych. Ten bardzo popularny we Francji posiłek w Polsce bywa uważany za zbyt mało treściwy. Tymczasem w śniadaniu kontynentalnym chodzi o to, by niespiesznie rozkoszować się aromatami poranka, do czego mamy nadzieję zachęci was konfitura pomarańczowa Eterno. Nie musicie ograniczać się do kanapek. Mogą to być gofry albo naleśniki. Śniadanie kontynentalne po prostu musi być słodkie. Słoiczek przydaje się również podczas przygotowywania wypieków. Nic tak dobrze nie podkreśla smaku babeczek jak domowa konfitura pomarańczowa.
KULISY PRZYGOTOWYWANIA SŁOICZKA
Nasza konfitura powstaje z połączenia soczystego miąższu i skórki pomarańczy. Całość doprawiamy odrobiną cukru i naturalnych przypraw, które podkręcają smak konfitury z pomarańczy.
INFORMACJE O PRODUKCIE
Składniki: pomarańcze*, cukier, skórka z pomarańczy*, przyprawy. *pomarańcze spoza Polski. Sporządzono z 120g owoców (pomarańczy) na 100g produktu. *Produkt zawiera ponad 30% mniej cukru niż konfitura o łącznej zawartości cukru 60 g na 100 g produktu.
Masa netto: 220g
Zastosowanie: do deserów, kanapek
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna: 760kJ/ 182kcal, tłuszcz: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g, węglowodany: 43g, w tym cukry: 41g, białko: 0,6g, sól: 0,01g.
Właściwości produktu:
naturalnie bezglutenowy
odpowiedni dla wegan