Konfitura z płatków róży
KULISY POWSTAWANIA SŁOICZKA
Proces tworzenia tej konfitury jest bardzo pracochłonny i długotrwały. Produkt powstaje ze starannie wyselekcjonowanych płatków róży, świeżych, miękkich i pachnących. W dodatku są zbierane ręcznie, co pozwala wybrać tylko te o najwyższej jakości. Dodany jest do nich cukier i kwasek cytrynowy jako regulator kwasowości. W słoiczku nie ma ani grama wody, dlatego konfitura jest tak aromatyczna i esencjonalna. W dodatku powstaje z bardzo dużej ilości płatków, które w trakcie procesu zmniejszają swoją objętość, aby jak największa ich ilość zmieściła się w słoiczku. Nie ma w niej wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników, aromatów czy konserwantów. Otrzymana konfitura ma oryginalny smak, którego nie da się powtórzyć ani opisać. Od wieków była cenionym dodatkiem na stołach królewskich, a teraz może też zagościć w naszych domach.
JAK WYKORZYSTAĆ SŁOICZEK?
Tradycyjnie konfiturę z płatków róży można wykorzystać do przyrządzenia aromatycznej herbaty. Idealnie pasuje do wypieków pączków, rogalików, ciasteczek, jako dodatek do gofrów, naleśników i innych deserów.
INFORMACJE O PRODUKCIE
Składniki: | cukier, płatki róży fałdzistolistnej 19%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. |
Masa netto: | 220g |
Zastosowanie: | Idealna do herbaty, wypieku pączków, rogalików, do deserów. |
Wartość odżywcza w 100g produktu: | wartość energetyczna: 1216kJ/ 286kcal, tłuszcz: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g, węglowodany: 71g, w tym cukry: 68g, białko: 0g, sól: 0g. |
Certyfikat: | PRODUKT POLSKI |
Właściwości produktu: | naturalnie bezglutenowy odpowiedni dla wegan |